Marocko-Marrakech 7 nätter

7 övernattningar på Origin Hotel i Marrakech i Medinan innanför stadsmurarna och ett stenkast från torget Jamaa El Fna. I priset ingår dagsutflykter till bland annat Atlasbergen. Från 9 900 kr/person inkl direktflyg. Avresa varje lördag med Retravel.
lördag (dag 1)
– Avresa från Sverige

Direktflyg med Norwegian Airlines  från Köpenhamn-Kastrup eller Stockholm-Arlanda. Morgonflyg från Köpenhamn eller eftermiddagsflyg från Stockholm. Resttiden är cirka 5 timmar. Ni hämtas på flygplatsen i Marrakech och åker sedan till Origin Hotel inne i Medinan i de gamla delarna av Marrakech. Tre olika riader kan förekomma, Riad Lhena, Riad Magi och Riad Saha.

En äkta riad är ett eget litet universum. Ordet betyder fritt översatt “lilla paradiset”. En riad är utifrån sett en sluten byggnad, nästan som ett litet fort. Höga murar, en port och små fönstergluggar. Men på insidan öppnar byggnaden upp sig i sin fulla prakt. Här finns en eller flera små trädgårdar med springbrunn. En tesalong, likaså ett antal sovrum med badrum. Ofta kök och förrådsutrymmen på bottenplanet och på det platta taket en terrass.

Under ankomstdagen ingår en traditionell 3-rätters middag i riaden.

 

 

 

7 övernattningar med frukost ingår. Varje rum har sin egen unika design.

 

Under er vistelse på Origin Hotels ingår en eftermiddag med matlagningskurs inklusive middag på riaden. Den traditionella rätten heter tagine och består t ex av rotfrukter, kikärter, pinjenötter och chermoula.

Under er vecka i Marrakech ingår också en heldagsutflykt till Atlasbergen där ni får vandra upp till vattenfallen. Det är en relativt enkel vandring och det behövs inte någon tidigare erfarenhet av bergsvandring och behövs inte heller någon speciell utrusning mer än vandringsskor. Det är fina vyer.
På Riaden finns ett utomhusbad men ingen swimmingpool. I vårt paket ingår en dagspass till Mamounias poolområde inklusive lunch. Här finns även ett spa. För mer information, klicka här
Ni bor mitt i Medinan och här finns mycket att upptäcka och det är alltid full aktivitet på marknadsplatsen och torget Jamaa El Fna. I vårt erbjudande ingår en citysightseeing med engelsktalande guide.

lördag (dag 8) – Hemresa från Marrakech med direktflyg (Norwegian Airlines)

Marocko-origin-utomhusbadUpplev Marrakech med oss. Ni blir väl omhändertagna i Riaden med personlig service. Ni lägger själva upp dagarna i Marrakech och bestämmer själva vilka dagar ni vill ha de utflykter som ingår i paketet. Ring oss på 0771 133 131 eller skicka ett email till info@retravel.se för mer information eller intresseanmälan.

 

 

 

Menu