Klassiska Jordanien – kulturresa

Jordanien 458 Jordanien-Dead-Sea-Madaba Jordanien 456

Reskod: J1

Antal resdagar: 7

Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Austrian Airlines varje fredag

från 13 500 kr per person för två personer som reser tillsammans

 

från 12 500 kr  per person för fyra personer som reser tillsammans

  

från 12 500 kr per person för sex personer som reser tillsammans

Enkelrumstillägg:                            2 000 kr

SAMMANFATTNING:

Rundresa i Jordanien där vi besöker Amman, Döda Havet, klippstaden Petra, berget Nebo, Madaba med mera. Avresa med Austrian Airlines med bra flygtider.

Vill du veta mer? Ring oss på 0771-133131 eller skicka ett email till info@retravel.se

DETALJBESKRIVNING

DAG 1 – Ankomst till Amman (fredag)

Tidig avresa vid 7-tiden med Austrian Airlines. Mellanlandning i Wien kl 9 med avresa kl 10:20. Ankomst till Queen Alia International Airport i Amman, Jordanien kl 15. Ni hämtas på flygplatsen och åker till Warwick El Palazzo (****) för middag och övernattning. På Warick Hotel finns en utomhuspool, fitnessanläggning och takterrass. Middag ingår.

Jordanien-Amman-Warwick2 Jordanien-Amman-Warwick1

RUNDRESA

DAG 2 – Amman / Döda Havet (lördag)

Efter frukost besöker vi Citadellet och museet, amfiteatern och vi gör en stadsrundtur i de gamla och nya delarna i Amman.  Vi äter lunch på den berömda restaurangen Hashem. Under eftermiddagen åker vi vidare till Döda Havet för middag och övernattning på Holiday Inn Resort (*****)

Frukost, lunch och middag ingår.

Jordanien-Amman-Hashem Jordanien-Dead-Sea-HolidayInn1 Jordanien-Amman_citadell

DAG 3 – Döda Havet / Madaba / Berget Nebo / Petra (söndag)

En lugn morgon på hotellet och därefter fortsätter vi till berget Nebo, ”Mosesberget”. Det sägs att det var här Moses dog. En liten kyrka byggdes på toppen av berget 393 e.Kr. Under 600-talet kom pilgrimer från när och fjärran för att besöka platsen. Från berget har man en vidunderlig utsikt över ett historiskt landskap och vid klart väder ser vi Israel. Från Nebo åker vi till Madaba. Denna gamla stad har varit befolkad i 4 000 – 5 000 år och finns omnämnd i bibeln som ”Moabite av Medeba”. Mosaikkartan över de bibliska länderna hittades här 1884 och förvarades i S:t Georgs grekisk-ortodoxa kyrka i Madaba. Lunchen äter vi på Haret Jdoudna som är en arabisk restaurang i Madaba. Under eftermiddagen åker vidare till Petra för övernattning på Guest House (****). Frukost, lunch och middag ingår.

Jordanien-Dead-Sea-Madaba Jordanien-Dead Sea1 Jordanien-Petra-Guest-House1

 

DAG 4  – Petra / Lilla Petra / Petra (måndag)

Jordanien-Little-Petra1Efter frukost är det fria aktiviteter fram till kvällen då vi åker till Lilla Petra för en traditionell beduinmiddag. Åter till Petra för övernattning på Petra Guest House. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 5 – Petra / Amman (tisdag)

Vi upplever klippstaden Petra som domineras av Wadi Mousa där Moses hämtade vatten från bergen. Petra omges dessutom av många byar som finns omnämnda i historiebeskrivningar. Historiens vingslag känns
tydligt under vandringen genom klippstaden. Höjdpunkten är när Al-Khaznah, skattkammaren, dyker upp bakom ett utsprång efter promenaden genom den djupa och smala klyftan. Den är ett mästerverk, skapat ur berg. Vi återvänder till Amman för övernattning på Warwick El Palazzo. Frukost, lunch och middag ingår.

Jordanien-Petra4 Jordanien-Petra3 Jordanien-Petra3-Wadi-musa

 

DAG 6  – Amman / Jerash / Ajloun Castle / Amman (onsdag)

Efter frukost åker vi vidare till Jerash. Staden var befolkad redan 3000 år f.Kr och år 63 f.Kr. blev Jerash en del av det Romerska imperiet. Vi äter lunch på en lokal restaurang i Jerash och gör sedan en avstickare till Ajloun för att se borgen som byggdes av muslimer under 1100-talet. Övernattning på Warwick El Palazzo i Amman. Frukost, lunch och middag ingår.

Jordanien-Jerash2 Jordanien-Jerash1 Jordanien-Ajloun-Castle

 

DAG 7 – hemresa (torsdag)

Hemresa från Queen Alia Airport från Amman kl 16:15 med Austrian Airlines. Mellanlandning i Wien kl 19 med avresa kl 20. Ankomst till Stockholm eller Köpenhamn vid 22-tiden. Frukost och lunch ingår.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Jordanien med Austrian Airlines inklusive flygskatt
 • 3 övernattningar i Amman på Warwick El Palazzo
 • 1 övernattning vid Döda Havet på Holiday Inn Resort
 • 2 övernattningar i Petra på Petra Guest House
 • Transport till/från flygplatser i Jordanien
 • Alla utflykter enligt dagsprogrammet
 • Måltider enligt dagsprogram
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (ca 50 USD eller 40 JOD)
 • Dryck till maten på hotellen
 • Dricks frivilligt (räkna med ca 40 USD)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu