EGYPTEN

Vi arrangerar för närvarande inte några paketresor

Utflykter
Extra utflykter utöver de som ingår i paketen, bokar och betalar du på plats. Vissa utflykter sker med reguljärt flyg,, båt eller buss. Eventuella förseningar kan vi då inte råda över men vår erfarenhet är att det brukar ordna upp sig tack vare duktiga guider och reseledare.

Reseledning
Utflykterna guidas av högskoleutbildade reseledare som talar bra engelska och är mycket kunniga och rutinerade. Vissa resor har svensktalande guider.

Transporter
Retravels bussar har luftkonditionering. Inrikes flygresor görs med Egyptair i ekonomiklass, vilket håller svensk standard.

Mat
På alla hotell ingår frukost. På kryssningsfartyget ingår alla måltider. På de flesta sightseeingturer ingår lunch.

Övrigt om Egypten

Mobiltelefoner fungerar bra.
Vi samverkar med Egyptiska Turistministeriet i Stockholm. För mer information om Egypten: http://www.touregypt.net/

Egypten – civilisationens vagga

Egypten är civilisationens vagga och en smältdegel av människor med alla religioner och alla färger. Här möts antikens mysticism och den moderna, brusande världen. I Egypten skapades skönhet 5 000 år f.Kr, långt innan de gamla grekerna definierat vad skönhet är. Många ovärderliga skatter har förts ut ur landet och finns spridda i hela världen men det allra mesta finns kvar och väntar på dig för att upptäckas på nytt. Känslan när man står inför pyramiderna i Giza eller monumenten i Konungarnas dal går inte att beskriva. Det måste upplevas. Även i modern tid skapas sensationella sevärdheter i Egypten, därför har ReTravel inkluderat Alexandria och det berömda biblioteket i sin stora rundresa.

Egypten ligger i Afrikas nordöstra hörn. Bara 3,6 procent av Egyptens yta är bebodd. Största delen av landet är öken, ungefär 90 procent, det väldiga Sahara tar vid strax bortom städernas gränser. Den livgivande floden Nilen är Egyptens pulsåder, och har under årtusenden erbjudit bevattning, bördig jord, dricksvatten, färdväg och fisk. Språket i Egypten är arabiska men du klarar dig bra med engelska. Statsreligionen är islam och ungefär 10 procent av befolkningen är kopter och andra kristna.

Det antika Egypten som har lämnat så många unika skatter efter sig fanns från cirka 3000 f.Kr till cirka 30 f.Kr. Tack vare Nilens årscykel med översvämningar blev jorden bördig och gav ett överflöd så att fler människor kunde koncentrera sig på kunskap och kultur. Dagens Egypten är självständigt sedan 1952 och är ett centrum för arabvärldens populärkultur i form av musik och film. Landet har hög andel av yrkesarbetande kvinnor. Förutom turismen är jordbruket den viktigaste industrin och ger exportintäkter, särskilt från bomull. Andra viktiga inkomstkällor är olja, gas och gruvor

För att resa till Egypten behöver du som svensk medborgare ha visum. Ett egyptiskt visum kan du få på Egyptiska ambassaden i Stockholm innan resan eller på flygplatsen när du anländer. Om du vill att din ankomst till Egypten ska gå smidigare kan du före avresan ordna Egyptiskt visum på Egyptiska ambassaden i Stockholm.

På ett turistvisum är det möjligt att stanna i upp till fyra veckor men det går att förlänga på plats.

Passet måste vara giltigt minst 6 mån efter hemkomst. Om du har en stämpel i ditt pass från Israel så bör du kontakta oss före avresa eftersom det kan uppstå problem vid inresa till  Egypten

Menu