Resor till Dubai

Dubai ingår i Förenade Arabemiraten. Att resa till Dubai är en upplevelse, landet är ett centrum för nöjen och handel. I Dubai trivs badresenärer som vill ha sol, strand och avkoppling. Här trivs också den aktiva resenären som gillar shopping, äventyr och nattliv. Boendet är lyxigt. Staden Dubai är en grönskande och prunkande stad med tusentals träd och blommor. Utanför staden breder sig en böljande öknen ut med sina milsvida sanddyner.


I Dubai finns mycket att göra för hela familjen – sola, bada, shoppa och sporta. Staden erbjuder också fantastisk arkitektur, historia och kultur. Dubais golfbanor håller världsklass. Atmosfären är kosmopolitisk och man möter människor av alla nationaliteter. På restaurangerna är alla världens kök representerade och servicen är mycket god.


Sightseeing
Det finns flera intressanta dagsturer att göra. Ett tips är att börja med Dubai city tour med guide. Du kan även besöka museet, Jumeriamoskén, åka vattentaxi över Dubai Creek och besöka krydd- och guldmarknaderna. Sandboarding, kamelridning, BBQ middag i ett traditionellt beduinläger är andra utflykter som erbjuds.

 

Ökensafari
Åk fyrhjulsdriven jeep ut mot dom milsvida sanddynerna. Där slår vi upp nattlägret under den stjärnprydda natthimlen mitt ute i öknen.

 

Turismen i Dubai inriktas på enskilda besökare och små grupper. Det är inte massturism. Vi flyger reguljärt och hotellpriserna varierar över året beroende på beläggning. Småskaligheten gör att vi kan skräddarsy ert dagsprogram efter önskemål och beroende på vad som är på gång under de dagar ni planerar att besöka Dubai. 

Dubai är ofta värd för internationella sportevenemang, till exempel golf, tennis, hästkapplöpningar, segling.

Dubai är en lämplig utgångspunkt för utflykter till de övriga emiraten i Förenade arabemiraten. Avstånden är korta och taxi- och hyrbilssystemen är väl utbyggda. http://www.dubaitourism.ae/ 

 

Menu