Sydafrika Panorama Route, Kruger 14 dagar

Antal dagar/nätter: 14 / 13 . Turen startar: Johannesburg och avslutas: Kapstaden
Avgångar: Varje vecka, på Lördagar via Köpenhamn. Avresa på förmiddagen från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med SAS Köpenhamn . Avresa från Köpenhamn kl 14:45. Mellanlandning i Kairo-Egypten kl 20:30 med avresa kl 23:30. Ankomst på söndag morgon Johannesburg kl 07:30
Resan dag för dag
Dag 1 Johannesburg
Ankomst OR Tambo International Airport (Johannesburg), transfer till hotell. Dagen är fri för egna aktiviteter, t ex det magnifika förorts-köpcentret eller en Soweto Tour (tillval).
Kl 19.00 informationsmöte för hela gruppen.
Dag 2 Johannesburg / Pilgrims Rest
Avresa från 07.30 från Johannesburgs till Pretoria, Sydafrikas huvudstad, för en kort stadsorientering, innan vi fortsätter till Mpumalanga på den Sydafrikanske högplatån, och den frodiga subtropiska regionen Lowveld. Vi reser via de historiska städerna Witbank, Dullstroom och Lydenburg, passerar det berömda Long Tom pass och den lilla staden Sabie. Vi utforskar levande historia i form av Pilgrims Rest, den gamla gruvbyn där guld först upptäcktes.
Dag 3 Pilgrims Rest / Kruger National Park
Vi vaknar till den gränslösa utsikten över skogklädda berg och bördiga slätter, och besöker den spektakulära Blyde River Canyon, ett av de naturliga underverken i Afrika. Vi utforskar pittoreska byn Graskop innan vi under eftermiddag anländer till vårt hotell.
Dag 4 Kruger National Park
Innan frukost åker vi i öppna safarifordon för att leta lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard, och njuta av det underbara djurlivet, fåglar och växter i denna enorma vildmark.
Dag 5 Kruger National Park / Swaziland
Njut av en förtrollande färd till Swaziland, en före detta brittisk koloni, som nu styrs av kung Mswati III. Vi får uppleva Swazis kultur och sedan besöka den berömda Ngwenya Glasfabrik för att se mästare skapa samlingsobjekt och funktionell konst av smält glas. Vi fortsätter genom huvudstaden, Mbabane, känd för sin livliga marknad med flätade korgar, pärlarbete och sniderier. Vi tillbringar natten i vackra Ezulwini Valley.
Dag 6 Swaziland / Zululand
Du kan här välja mellan att ta en lugn morgon eller åka på öppen Safari game drive (tillval), innan vi senare på morgonen åker mot Durban. Vi besöker den botaniska trädgården och fortsätter med en stadstur innan vi kommer till hotellet sent på eftermiddagen.
Dag 7 Zululand / Durban
På morgonen gör vi en kryssning på Lake St Lucia innan avresa till Durban. Vi passerar den frodiga KwaZulu-Natal kusten på väg till Durban, ser sockerrörfälten göra sin egen version av vågen på uppmaning av vinden. Ankomst till hotellet strax före lunch (måltid på egen bekostnad). Resten av eftermiddagen är fri, eller du kan åka Durban City Tour (tillval).
Dag 8 Durban / Knysna
Morgonen är fri fram till samling och transfer till flygplatsen för förmiddagens flyg till Port Elizabeth (kostnad för flyg ingår ej). Där möter en ny guide som kommer att följa oss genom ursprungsbefolkningarnas Tsitsikamma Forest, innan vi når Knysna, kanske Sydafrikas vackraste område i hjärtat av den berömda Garden Route.
Dag 9 Knysna
Kryssning på den stora Knysnalagunen och besök i Featherbed Nature Reserve. Njut av en fantastisk utsikt över det imponerande sandstensverket “Heads” som vaktar havets ingång till Knysnas enorma tidvattenlagun, skogar, myrar och orörda stränder. Efter lunch är resten av dagen fri så du kan passa på att njuta av denna vackra och speciella stad.
Dag 11 Oudtshoorn / Kapstaden
En dag med magnifika vyer. Njut av det ständigt föränderliga konstverket medan reser till Kapstaden. Under valsäsongen köra vi via byn Hermanus i hopp om att fånga en glimt av valar, (juli-november). Övriga delar av året återvänder vi till Kapstaden längs “Route 62”, Sydafrikas version av USA: s “Route 66”.
Dag 13 Cape Winelands
Vi reser in i vackra och lugna Cape Winelands, besöker både Paarl och Stellenbosch innan vi avslutar med vinprovning på två välkända vingårdar. Ett besök på Huguenot Memorial Museum och Afrikaans Språkmonument ger ett historiskt perspektiv.
Dag 14 Kassa
Efter frukost checkar vi ut från hotellet kl 11. Transfer till flygplatsen för flyg hem
Högsäsong: från september till maj och lågsäsong från Juni Juli August

 

 

Menu