Sydafrika rundresor

DAG 1 – Johannesburg
Vid ankomst möter vår representant. Transfer till hotellet. Egen tid till kl 19 när vi ses i receptionen för information och mingel.
DAG 2 – Johannesburg och Hazyview
På morgonen åker vi till Mpumalanga, brant ner till den frodiga subtropiska regionen Lowveld. Sightseeing längs Panorama Route via Graskop till Blyde River Canyon, en av Afrikas finaste sevärdheter. Vi får se God´s window (Guds fönster) med fantastiskt bergspanorama. Slutligen besöker vi bergsformationerna Bourke´s Luck Potholes innan vi styr färden mot Hazyview på gränsen till Krugerparken där vi övernattar.
DAG 3 – Kruger National Park

Vi startar tidigt och kör ut i nationalparken. Fantastiska vyer och ett rikt djur- och växtliv utlovas. Vi ägnar hela dagen till denna vildmarksupplevelse i ett av Afrikas mest artrika områden. På kvällen återvänder vi till Hazyview för middag och sömn.

DAG 4 – Hazyview/Swaziland
Vi checkar ut efter frukost och fortsätter resan mot Swaziland. Vi åker söderut via Malalane. Vi besöker Swazi National Museum innan vi anländer till hotellet för incheckning.
DAG 5 – Swaziland/St Lucia
Vi åker genom Swaziland till Zululand och stannar vid en marknad där de som vill kan handla souvenirer och kuriosa. Resan fortsätter till Kingdom of KwaZulu-Natal där urgamla traditioner och modernt samhälle möts. Världsarvet St lucia erbjuder fina möjligheter att se flodhästar, krokodiler och många sorters fåglar..
Dag 6 St Lucia/Durban
Den som vill kan som extra tillval åka på safaritur tidigt på morgonen innan vi alla ger oss av mot Durban. Vi besöker Botaniska trädgården och gör en stadsrundtur innan vi checkar in på hotellet.
Dag 7 Durban/Drakensberg
På förmiddagen åker vi på sightseeing och beskådar de majestätiska bergen Southers Drakensberg Mountains. Vi fortsätter till vattenfallet Howick Falls och åker sedan längs den vackra vägen Southers Midlands Meander Route och kommer till hotellet på eftermiddagen. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Det finns möjlighet att vandra, fiska och rida i den rena bergsluften.
Dag 8 Drakensberg
Hela dagen är fri för egna upplevelser i det fantastiska landskapet.
dt_divider style=”gap”/]
Dag 9 Drakensberg/East London
Efter utcheckning på morgonen fortsätter vi resan till East London. Längs vägen stannar vi först vid Umtata för att besöka platsen där Nelson Mandela föddes och växte upp. När vi besökt museet och lärt oss mer om hans liv åker vi vidare till east London, södra Afrikas enda flodhamn. Vi checkar in och vilar.
Dag 10 East London/Port Elizabeth
dt_divider style=”gap”/]
Efter frukost checkar vi ut och gör en stadsrundtur i east London. Vi fortsätter genom ”bosättarland” via Port Alfred mot Grahamstown. Vi stannar vid det drygt 53 meter höga klocktornet Settlers Memorial från 1820. Vi checkar in och resten av eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. I Port Elizabeth finns fina stränder som vi kan rekommendera.
Dag 12 Oudtshoorn
Efter frukost åker vi inåt landet över det spektakulära Outeniquapasset till Oudtshoorn som är känt som världens fjäderfä-huvudstad. Här finns stor strutsindustri. Vi besöker de berömda grottorna Cango Caves och en strutsfarm där den som vill kan prova rida på dessa gigantiska fåglar. Sedan åker vi tillbaka till Knysna.
Dag 14 Cape Town
Hela dagen är fri för att upptäcka och uppleva den fina staden som är landets hjärta. Ni kommer att få tips på sevärdheter och aktiviteter.
Dag 15 Utcheckning
Frukost och sedan utcheckning kl 11.

 

Menu