Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo

Egypten-Nilenkryssning_MS-Esplanade1-stor Egypten-Nilenkryssning-Giza-stor

 

 

 

Reskod: E1

Antal resdagar: 8

Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag

från 15 900 kr per person 

Enkelrumstillägg:                            3 300 kr

SAMMANFATTNING:

Har du drömt om att färdas på Nilen? Välj då Retravels Nilenkryssning, den har bra program och 5-stjärnigt
kryssningsfartyg. Det är en paketresa med bra service från början till slut. I Kairo besöker ni bland annat pyramiderna och Sphinxen i Giza, Ni flyger till Assuan där ni går ombord på det 5-stjärniga kryssningsfartyget. Kryssningen börjar i Assuan och slutar i Luxor och under färden besöker ni bland annat Assuandammen, Kongungarnas och Drottningarnas dal. Genomgående boende på 5-stjärniga hotell.

Vill du veta mer? Ring oss på 0771-133131 eller skicka ett email till info@retravel.se

DETALJBESKRIVNING

DAG 1 – Ankomst till Kairo (söndag)

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Oslo med reguljärflyg på förmiddagen till Kairo. Mellanlandning i Köpenhamn (direktflyg för de som flyger från Köpenhamn) där ni fortsätter med Egypt Air. Ankomst till Kairo kl 20:00 lokal tid. Transfer till hotellet beläget mitt i centrala Kairo. Vid bagageutlämningen möts ni av vår representant. Ni åker sedan minibussar till Mariott Hotell. Hotellet byggdes som ett kungligt palats inför invigningen av Suezkanalen 1869. Centralt beläget. Ni kommer att bo tre nätter på Marriott Hotel i Kairo (*****). Middag ingår inte vid ankomst.

Egypten-Nilenkryssning-Kairo-Marriott1 Egypten-Nilenkryssning-Kairo-Marriott2 Egypten-Nilenkryssning-Kairo-Marriott3

DAG 2 – Kairo (måndag)

Efter frukost åker vi till Giza i Kairos utkant där världens mest kända sevärdheter, Pyramiderna och Sphinxen, väntar. Guiden gör historien levande och det blir gott om fotomöjligheter. Vi äter lunch på en lokal restaurang.

Egypten-Nilenkryssning-Giza-stor Egypten-Nilenkryssning-Giza2

 

 

 

 

Under eftermiddagen åker vi till Egyptiska Muséet med hundratusentals världsunika föremål. Museet kan man besöka många, många gånger och ständigt hitta nya sevärdheter. Guldsarkofagen och skatterna från Tutankhamuns grav är självklara höjdpunkter. Mumiesalen är tillval för den som vill, här tycks tiden stå stilla och respektfull tystnad råder.

Övernattning på Marriott Hotel i Kairo. Frukost och lunch ingår (F, L)

DAG 3 – Nilenkryssning (tisdag)

upp tidigt för flyg från Kairo. I Aswan möts vi av vår guide som ska följa oss på en fantastisk Nilenkryssning. Måltider: Frukost, lunch och middag under kryssningsdagarna.

Kryssningfartyg **** Incheckning på det förstklassiga kryssningsfartyget M.S Esplanade (eller alternativt ett annat kryssningsfartyg med samma standard) som är både lyxigt och mysigt. Efter lunch åker vi på feluccatur (gammaldags segelbåt) för att se ön Elephantine och Aga Khan mausoleum.

Efter middagen är det en upplevelse att sitta på soldäck i den ljumma kvällen. Lugnet lägger sig och vi kan smälta dagens intryck. (F, L, M)

Egypten-Nilenkryssning_MS-Esplanade1Egypten-Nilenkryssning-Assuan1

 

 

DAG 4  – Nilenkryssning (onsdag)

Efter frukost besöker vi Assuandammen, en av världens största fördämningar som reglerar den mäktiga Nilen. Vi får se Philetempel som flyttades med hjälp av Unesco i slutet av 1970-talet, sten för sten, för att skyddas från förstörelse. Sedan åker vi vidare mot templet i Kom Ombo. Guiden levandegör historien med sina berättelser och vi ser spåren av både den faraonska religionen och de kristna kopterna. Vi kryssar vidare till Edfu. Dagen avslutas som vanligt med god middag på båt en. (F, L, M)

Egypten-Nilenkryssning-Edfu1 Egypten-Nilenkryssning-Edfu2

 

DAG 5 – Nilenkryssning (torsdag)

Egypten-Nilenkryssning-Luxor1Efter frukost besöker vi Horus tempel i Edfu. Efter lunch kryssar vi vidare till Esna, passerar slussen och fortsätter till Luxor. (F, L, M)

DAG 6  – Nilenkryssning (fredag)

Vi åker till den västra delen och besöker den mytomspunna Konungarnas dal, och se fantastiska väggmålningar i de gravkammare som är öppna för besökare. Vi besöker Drottningarnas Dal och Hatchepsuts tempel. Hon var den berömda kvinnan som regerade som farao i drygt 20 år. Efter lunch fortsätter vi till östra delen och besöker Karnaktemplet med sin sphinx-allé och Luxortemplet med väldiga kolonnrader och salar. Historiens vingslag känns tydligt och guidningen är lärorik och spännande. (F, L, M)

Egypten-Nilenkryssning-Konungarnas-dal2 Egypten-Nilenkryssning-Konungarnas-dal

 

 

DAG 7 – till Kairo (lördag)

utcheckning från kryssningsfartyget och transfer till flygplatsen i Luxor. Flyg till Kairo där ni bussar hämtar er på flygplatsen. I Kairo besöker ni den Hängande kyrkan med grottan där den Heliga familjen gömde sig på flykt undan farao. Vi besöker även Alabastermoskén, Synagogan och Citadellet. Vi åker vidare till de gamla basargränderna Khan el-Khalili för att shoppa eller bara insupa alla smaker, lukter och upplevelser. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Övernattning på hotell nära flygplatsen (Fairmont Heliopolis)

DAG 8 – hemresa (söndag)

Tidig transfer till flygplatsen för hemresa kl 10:00. Varm mat serveras under flygresan. För de som flyger till Köpenhamn är det direktflyg för de som skall till Stockholm, Göteborg eller Oslo så är det mellanlandning i Köpenhamn.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Egypten med EgyptAir (direktflyg från Köpenhamn)
 • 3 övernattningar Kairo (före och efter Nilenkryssningen med frukost och lunch)
 • 4 övernattningar på Kryssningsfartyget med helpension
 • Inrikesflyg mellan Kairo och Assuan
 • Inrikesflyg mellan Luxor och Kairo
 • Transport till/från flygplatser i Egypten
 • Alla utflykter enligt dagsprogrammet
 • Måltider enligt dagsprogram
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (ca 20 USD)
 • Middagar i Kairo
 • Dryck till maten på hotellen
 • Dricks frivilligt
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu