2 dagars budgetsafari i Tanzania – från 2 990 kr

tz1-mto1TZ-Tarangire1TZ-Tarangire2

Reskod: TZ-1

Pris per person (för två resenärer): från 3 990 kr

 

Pris per person (för fyra resenärer): från 2 990 kr

  

Pris per person (för sex resenärer): från 2 750 kr (med förlängd jeep)

SAMMANFATTNING:

Vår korta budgetsafari med boende i permanenta tält. Ni hämtas från ert hotell i Arusha eller Moshi och åker vidare för 2 dagars djurskådning i Lake Manyara och Ngorongoro Crater. En övernattning på Mto wa Mbu Lodge & Campsite där ni bor i permanenta tält med toalett och dusch i varje tält. Helpension ingår samt buteljerat vatten i jeepen samt kaffe/te. Avresa från Arusha varje vecka. Ni åker i egen safarianpassad jeep med uppfällbart tak.

Vill du veta mer? Ring oss på 0771-133131, email info@retravel.se

DETALJBESKRIVNING

Reseförslag Tanzania – 2 dagars budgetsafari i norra Tanzania

DAG 1  – Lake Manyara National Park

Ni hämtas på hotellet eller flygplatsen på morgonen och åker därefter mot nationalparkerna. Det tar cirka 2 timmar till Lake Manyara National Park (från Arusha). Vägarna är på några ställen mindre bra men vägarna underhålls kontinuerligt och det är en relativt behaglig resa till parkerna.

Många småbyar passeras under färden.Ni åker i fyrhjulsdriven, safarianpassad, Toyota Landcruiser med uppfällbart tak.

Våra guider är lokala guider från Tanzania och pratar bra engelska och är vana att ta hand om resenärer från många olika länder.

Elefanttätheten i Lake Manyara är normalt sett hög. Parken är också känd för sina trädklättrande lejon (klättrar i träd precis som leoparder).

Det första man brukar se i Lake Manyara är babianer som det finns gott om precis efter parkentrén. I akacieskogen, parkens södra delar, är det möjligt att se t ex bufflar, giraffer, lejon och zebror, och längs sjöstranden i öster pelikaner, skarvar och storkar. Sjön är en sodasjö, där det bland annat är möjligt att se flamingor.

Parken har inte savann som många andra parker i Tanzania utan parken är till stora delar täckt av träd.

Nästan 400 fågelarter har observerats i parken. Andra fågelarter än de som redan nämnts ovan är t ex maraboustork, vitryggad gam, kappgam, afrikansk pygmékungfiskare, afrikansk paradisflugsnappare, gråhäger, silkeshäger, afrikansk skedstork, afrikansk tofsörn, klykstjärtad drongo med mera.

Middag och övernattning på Mto wa Mbu Lodge & Campsite som ligger endast ett par minuter från Lake Manyara.

tz1-mto3 tz1-mto2 tz1-mto1

DAG 2 – Ngorongoro crater

Ngorongoro Conservation Area är ett särskilt naturskyddsområde och inte en nationalpark (som t ex Serengeti). Det innebär bland annat att människor får bo där och hålla boskap, men inte bedriva jordbruk. Detta gör det möjligt för massajerna att utnyttja och leva i området, samtidigt som naturen skyddas.

Kraterbottnen är i huvudsak platt och öppen, med några få kullar. Där finns en enda skog, en stor sjö, ett par större kärrområden, några rinnande vattendrag och ett antal mindre utspridda vattensamlingar. Kraterns främsta attraktion bland djuren är förmodligen noshörningarna. Kratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörning.

Nere i kratern lever också en dryg handfull stationära lejonflockar. Antalet geparder är tämligen litet, men även om det behövs lite tur för att få se dem ses geparder ganska ofta. Djurlivet i övrigt är relativt brett, med gnuer, zebror, bufflar, elefanter, gaseller, hyenor och schakaler, och en hel del fåglar.

Efter dagens djurskådning åker ni tillbaka till Arusha eller Moshi. Skall ni vidare till Zanzibar samma dag är det inte möjligt med detta upplägg utan då rekommenderar vi att ni istället börjar med Ngoronogoro Crater och dagen därefter har en halvdag i Lake Manyara innan ni åker till flygplatsen.

 

Vad ingår i priset?

  • 2 dagars safari (1 övernattning) enligt specifikation med helpension
  • Buteljerat vatten under hela safarin
  • Transport till/från flygplats/hotell före och efter safari
  • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

  • Flyg till/från Tanzania
  • Boende före och efter safari
  • Visum (50 USD)
  • Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin)
  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd

.

Menu