Gruppresa till Tanzania med 4 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar

TZ-Monduli2 TZ-Serengeti-lejon 1-Kichanga2

Reskod: G2

Antal resdagar: 12

Avresa från Stockholm eller Köpenhamn med Qatar Airways

26 900 kr – med avresa 22 oktober och hemresa 2 november

 

26 900 kr – med avresa 19 november och hemresa 30 november

  

26 900 kr – med avresa 7 januari och hemresa 18 januari

  

27 900 kr – med avresa 11 februari och hemresa 22 februari

Barnrabatt:                                        4 000 kr (upp till 11 år) och 3 000 kr (mellan 11 och 14 år)

Enkelrumstillägg:                            4 500 kr

Max antal platser per avresa:        10

SAMMANFATTNING:

Boende på Karama Lodge i Arusha vid ankomst. Därefter 4 dagars safari i Lake Manyara, Ngorongoro Crater samt Serengeti. Innan ni flyger till Zanzibar besöker ni Monduli Maasai Village där en av våra anställda är född och uppvuxen och ni får en guidad tur i massajbyn och äter grillad get. Inrikesflyg till Zanzibar med 5 övernattningar på Kichanga Lodge på sydöstra Zanzibar.  Avresa med Qatar Airways inklusive flygskatt.

Vill du veta mer? Ring oss på 0771-133131 eller skicka ett email till info@retravel.se

DETALJBESKRIVNING

DAG 2 – Ankomst till Kilimanjaro International Airport

17-Karama1Avresa dag 1 med Qatar Airways vid 22-tiden. Mellanlandning i Doha (Qatar) kl 05.25 med avresa kl 08:50. Ankomst till Kilimanjaro International Airport kl 14:20. Vi hämtar er på flygplatsen och ni åker sedan vidare till  Karama Lodge som ligger i utkanten av Arusha. Här kan ni koppla av under dagen och njuta av swimmingpoolen och den fina omgivningen. Ni träffar safariguiden under eftermiddagen och får en genomgång av de kommande dagarnas safari. 

SAFARI

DAG 3 – Lake Manyara National Park

TZ-NgorongoroDet tar cirka två timmar från Arusha till Lake Manyara. Ni kommer se tydligt att omgivningarna förändras ju närmare nationalparkerna ni kommer. Många byar passeras på vägen.Ni åker i en safarianpassad jeep med uppfällbart tak och fönsterplats för alla. Våra guider pratar bra engelska men ingen svenska. På några av gruppresorna är vi själva med som assisterande guider. 

Elefanttätheten i Lake Manyara är normalt sett hög och parken är även känd för sina trädklättrande lejon. Det första man brukar se i Lake Manyara är babianer som det finns gott om precis efter parkentrén. I akacieskogen, parkens södra delar, är det möjligt att se t ex bufflar, giraffer, lejon och zebror, och längs sjöstranden i öster pelikaner, skarvar och storkar. Sjön är en sodasjö, där det bland annat är möjligt att se flamingor.

13-Manyara3 13-Manyara2 13-Manyara1

Middag och övernattning på Rhino Lodge. Lodgen ligger i Ngorongoro Conservation Area en bit från kratern. Det brukar finnas vilda djur precis vid lodgen och det är inte ovanligt att få se vattenbockar och bufflar.

TZ-Rhino-Lodge1 TZ-Rhino-Lodge3TZ-Rhino-Lodge4

DAG 4 – Ngorongoro Crater/Serengeti National Park

TZ-Ngorongoro-flamingo TZ-Ngorongoro-gnu TZ-Ngorongoro-rhino

Ngorongorokratern är världens största caldera. Där finns en stor koncentration av djurarter där gnuer dominerar men det finns även gott om bufflar, gaseller, zebror, vårtsvin och babianer. Elefanter finns i skogen medan giraffer saknas helt i kratern. Tack vare den stora mängden bytesdjur finns även många rovdjur som exempelvis lejon och hyenor.

Under eftermiddagen åker vi vidare till Serengeti. Det brukar vara ganska dåliga grusvägar från Ngorongoro till Serengetis parkgräns. När ni når Serengeti brukar vägarna bli något bättre.

Seregeti finns på Unescos världsarvslista och är bland annat berömd för migrationen med stora mängder med gnuer och zebror vandrar mellan Serengeti och Masai Mara som ligger över gränsen till Kenya.

I Serengeti finns många olika rovdjursarter såsom lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, krokodil med mera.

TZ-Serengeti-lejon TZ-Serengeti-kikare TZ-Serengeti-hippo

TZ-Serengeti-WildernessMiddag och övernattning på Serengeti Wilderness Camp.

Här bor man i permanenta tält med god standard mitt ute på savannen. Det finns riktiga sängar inne i tälten samt toalett och dusch. Det är även möjligt att bo på Seronera Wildlife Lodge som också ligger i centrala Serengeti. Vi rekommenderar dock boende i tältcamp. Det blir en helt annan naturupplevelse att bo i tält mitt ute på savannen och få höra lejon och hyenor nattetid.

DAG 5  – Serengeti National Park

Heldag i Serengeti med ytterligare en övernattning på Serengeti Wilderness Camp.

Vi rekommenderar att ni en av dagarna har en tidig djurskådning i soluppgången. Ni börjar då före frukost och upplever Serengeti när solen går upp. Djuren är aktivare tidig morgon när det inte hunnit bli så varmt.

TZ-Serengeti-struts TZ-Serengeti-marabou-stork TZ-Serengeti-zebra

DAG 6 – Serengeti National Park/Karatu

Efter dagens djurskådning åker ni till byn Karatu som ligger efter Ngorongoro Conservation Area och är en bra utgångspunkt inför nästa dag. Middag och övernattning på Bougainvillea Safari Lodge.

Bougainvillea Safari Lodge moivaro2 Bougainvillea Safari Lodge

DAG 7  – Monduli Maasai Village/till Zanzibar

Efter frukost åker ni vidare mot Arusha men besöker Monduli Maasai Village på vägen. Gabriel, en av våra anställda i Arusha är massaj och detta är den byn han är född och uppvuxen i. Han kommer att guida er i byn och ni får en inblick i hur många massajer lever idag.

TZ-Monduli1 TZ-Monduli2 TZ-Monduli3

Ni äter grillad get i massabyn och efter besöket åker ni till flygplatsen för inrikesflyget till Zanzibar. Flygtiden är drygt en timme. Ni hämtas på flygplatsen på Zanzibar och åker sedan till sydöstra delarna av Zanzibar. Restiden från flygplatsen är drygt en timme.

ZANZIBAR

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias norra kust är ett populärt badresmål med vita stränder, palmer och varmt badvatten, liksom goda möjligheter till snorkling, dykning och havsfiske.

Stränderna och havet är Zanzibars huvudattraktion, och de flesta hotell ligger med strandnära läge på öns östra och norra halva, som har de bästa stränderna.

DAG 7-12  Kichanga Lodge

1-Kichanga3 1-Kichanga2 1-Kichanga

 

 

Kichanga Lodge ligger vid Michamwi på Zanzibars östra sida. Här finns swimming-pool med utsikt över Indiska Oceanen och det är bra standard på rum och service.  5 nätter i Ocean Front Bungalow. Halvpension ingår. Det finns en mycket trevlig restaurang i närheten som heter The Rock och som har samma ägare. Kichanga Lodge har mycket traditionell afrikansk design både utvändigt och invändigt.

DAG 12 – hemresa

Avresa med Precision Air från Zanzibar till Dar Es Salaam kl 15 med ankomst 15:30. Ni fortsätter med Qatar Airways från Dar Es Salaam kl 18:25. Mellanlandning i Doha strax före midnatt med avresa ca kl 01:30. Ankomst till Skandinavien ca kl 07:00. Notera att tiderna varierar en del beroende på om ni reser från Stockholm eller Köpenhamn.

Vad ingår i priset? 

 • Flyg till/från Tanzania inklusive flygskatt
 • 1 övernattning på Karama Lodge (ankomstdagen med lunch och middag)
 • 4 dagars safari enligt specifikation med helpension (4 övernattningar)
 • Besök i Monduli Maasai Village
 • Transport till/från flygplatser i Tanzania
 • Inrikesflyg Arusha-Zanzibar
 • 5 övernattningar på Kichanga Lodge i Ocean Front Bungalows med halvpension.
 • Inrikesflyg mellan Zanzibar och Dar Es Salaam
 • Inga valutatillägg

Vad ingår inte i priset?

 • Visum (50 USD)
 • Eventuell tvätt av kläder
 • Dryck till maten på hotellen
 • Lunch och middag på Zanzibar
 •  Dricks (ca 10 USD per person och dag under safarin och häften för barnen)
 • Flygplatsskatt på Zanzibar (ca 10 USD per person, det är dock inte alltid som den behöver betalas)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Menu